Jesteś tutaj: Strona główna / BliżejMiasta.pl / Ruda Śląska / Rudzka Karta Rabatowa

Rusza Program Partnerski Rudzka Karta Rabatowa

Tutaj piszemy o wszystkim co dotyczy Programu Partnerskiego Rudzka Karta Rabatowa

Czy będziesz korzystał z Rudzkiej Kart Rabatowej

Tak, nawet niewielki rabat przynosi satysfakcję.
5
33%
Nie, nie korzystam z żadnych kart rabatowych.
3
20%
Jeszcze nie wiem.
4
27%
Żadna z powyższych (odpowiedź w poście)
3
20%

Razem głosów : 15

Re: Rusza Program Partnerski Rudzka Karta Rabatowa

Nowy postprzez Cuma 22 Cze 2009 16:57

A jo znom gościa co jest w stanie z Bytomia jechac do gliwic żeby zaoszczędzić grosz na litrze paliwa, i co z tego? Nie możemy tylko o tych "szurniętych", a o ogóle.

Pokaż mi gdzie na niego napadłem? Zwróciłem tylko uwage aby w końcu zaczęto czytać ze zrozumieniem, bo ciągle sie musze powtarzać.

To tyle narzekasz że ludzie tacy biedni i w ogóle, a wolisz dać zarobić MM, który dobija małe biznesy i na dodatek płaci grosze pracownikom, niż wesprzeć właśnie te małe biznesy? Ja od pewnego czasu pewnych rzeczy nie kupuje już w marketach. Wole kupić w małym sklepie branżowym, nawet jak jest troche drożej (za to mkoge liczyć na fachowe porady co do wyboru, czy zrobienia czegoś).
"Dać Polsce Śląsk, to jak małpie dać zegarek" David Lloyd George, 1919
"(...) z punktu widzenia 80 lat możemy powiedzieć, że małpa zegarek zepsuła" Jerzy Gorzelik, 2001
Today Tomorrow... Silesia :)
Awatar użytkownika
Cuma
Moderator

Miasto: Ruda Śląska

Nowy postprzez jaca 24 Cze 2009 20:45

Zwróciłem tylko uwage aby w końcu zaczęto czytać ze zrozumieniem, bo ciągle sie musze powtarzać

kolego sam chyba nie czytasz ze zrozumieniem bo piszesz glupoty o tym ze karta jest na cale zycie

znasz kogos kto pracuje w media? wiesz ile zarabia?
ja znam i wiem
placi tyle samo lub troche wiecej co wlasciciele malych biznesow
jaca
Nowicjusz

Nowy postprzez honor000027 25 Cze 2009 07:41

Panowie i Panie TEMAT: Rusza Program Partnerski Rudzka Karta Rabatowa !!!!!!, a nie kto na kogo napada, kto z kim się kłóci :/ przez takie zachowanie odechciewa się czytać to forum bo na 20 wypowiedzi w każdym temacie z 5 może jest o nim :/
PROUDLY ANNOYING SKIERS SINCE 2000
Awatar użytkownika
honor000027
Poszukiwacz

Nowy postprzez admin 25 Cze 2009 07:50

honor000027 ma rację... Nie piszecie na temat! Bezsensownie sie kłócicie o ustrój polityczny, zarobki w MM, czy stać czy nie stac sklepów na udział w programie itp. Proponuje pisać na temat, ale z sensem i fakty co do których jesteście pewni. Nie wiesz czegos dopytaj. Za następny offtopic będą sie sypały ostrzeżenia. Naprawde utrudnia to czytanie forum. Tyle offtopu z mojej strony. Zachęcam do pisania o Programie i dalszego wyrażania swoich opinii. Ja popieram jak najbardziej, z dnia na dzień firm przybywa, więc czekajmy na rozwój sytuacji. Sama pewnie nie raz skorzystam z rabatu z Kartą ;)
Pkt 1. Admin ma zawsze rację!
Pkt 2. Jeśli Admin nie ma racji... Patrz Pkt 1.
Awatar użytkownika
admin
Administrator

Nowy postprzez Evil 25 Cze 2009 08:45

Wczoraj otrzymałem Kartę Rabatową, podczas ubezpieczenia... 3% zniżki od całej kwoty, to nie majątek, ale na piwko wystarczy :) i to cieszy :)

Popieram tą inicjatywę!
Awatar użytkownika
Evil
Moderator

Nowy postprzez Cuma 14 Lip 2009 12:55

Media o Rudzkiej Karcie Rabatowej
14 lipca 2009 Redakcja

Lista firm partnerskich poszerza się każdego dnia o kilka pozycji, coraz więcej mieszkańców pyta o RKR, a coraz więcej mediów informuje o naszym programie- sprawdź co inni piszą o RKR.

Firma silnet.pl jako organizator Programu Partnerskiego Rudzka Karta Rabatowa czuwa nad jego ustawicznym rozwojem oraz pozyskaniem jak największej liczby przedsiębiorców z tereny Rudy Śląskiej. Dzięki konkursom, organizowanym na portalu, dbamy o to, by każdy mieszkaniec mógł stać się posiadaczem Karty Rabatowej i robić tańsze zakupy.

Nasz Program Partnerski Rudzka Karta Rabatowa zgodnie z zapowiedziami może okazać się skutecznym sposobem na ograniczenia skutków kryzysu gospodarczego w mieście.

Program zainteresował lokalne media, które zamieściły o nim informacje zarówno w wersjach drukowanych - Gazeta Wyborcza, Dziennik Zachodni, dziennik Fakt, jak i elektronicznych :
• portal dlaHandlu.pl,
• portalspozywczy.pl,
• portal GospodarkaSlaska.pl.

Rozgłos medialny może znacząco wpłynąć na zwiększenie liczby przedsiębiorców, biorących udział w Programie i przyznających rabaty. Również mieszkańcy, mając więcej informacji na ten temat, chętniej będą pytać o Rudzką Kartę Rabatową w Firmach Partnerskich, a następnie z niej korzystać.

Sukces Programu zależy do jego popularności, a na nią mogą wpłynąć wyłącznie mieszkańcy naszego miasta – zarówno przedsiębiorcy, jak i posiadacze kart.

http://www.rudaslaska.com.pl/p,s,200120,o,listing_informacji,id_kat,200274,id_informacji,546952.html

Rzeczywiście totalny niewypał... Jak ja kocham ten pesymizm. Dodam że sam korzystam i jestem zadowolony :)
PS jest już 19 firm i ciągle pewnie bedzie przybywać. Jest już nawet rabt powyzej 20% w jednej a w kilku 10 i wiecej ;)
"(...) z punktu widzenia 80 lat możemy powiedzieć, że małpa zegarek zepsuła" Jerzy Gorzelik, 2001
Awatar użytkownika
Cuma
Moderator

Nowy postprzez jaca 14 Lip 2009 22:33

bo to jest niewypal
bo gazeta napisze o czymkolwiek co jej sie podesle
bo tym chetniej napisze jak sie dolaczy info ze prezydent objal patronatem
bo te portale to hahahahahahahahahahahahaha
bo po blisko miesiacu jest az 19 firm z ilu?? 2000??
hura hura hura!! bedzie rabat 10% jak dom sprzedam!!
w knajpie dostane 5% znizki jak wszamam obiadek bede mogl pokazac ze mam gest jak powiem kelnerowi wez se pan te 5%, a co!!
zamiast pesymizmu kochaj brutalny realizm jak ze swoja dziecieca naiwnoscia potrafisz
jaca
Nowicjusz

Nowy postprzez karol 15 Lip 2009 20:31

Wszystko jest kwestia czasu. Dzisiaj 19, jutro 20, po jutrze 25 i wiecej.
Kazdy program zweryfikuje czas. Czy sie udal / czy nie, ocenimy w przyszlosci.

Jesli otrzymam 10% na mycie samochodu to jest znaczny rabat biorac pod uwage,
ze myje samochod 2 razy w miesiacu,
jesli dostane na materialy budowlane 3% przy wiekszej kwocie bedzie to odczuwalne,
jesli pojde z dzieckiem na plac zabaw i dostane ponad 20% na pewno sie uciesze :)

"jak ja kocham ten pesymizm ;)" ...
Awatar użytkownika
karol
Nowicjusz

Miasto: Piekary Śląskie

Nowy postprzez RudziAnka 16 Lip 2009 14:08

jak już napisałam -pomysł jest super-ale żeby dostać tę kartę -dla mnie wymogi za wysokie.Jednak mogę się pochwalić ,bo już mam tę kartę -wzięłam udział w konkursie i wygrałam -dzięki :-) Teraz pewnie przyda mi się -i nwet na przysłowiowego "krepla" może mi udzielą rabat :-))
RudziAnka
Moderator

Nowy postprzez michal26 22 Sty 2010 20:08
Źródło: hajki diki

Mineło juz troche czasu i jak widzę jakoś zrobiło się cicho o rudzkim bublu rabatowym
michal26
Nowicjusz

Nowy postprzez Cuma 23 Sty 2010 10:00
Źródło: hajki diki

michal26 napisał(a):Mineło juz troche czasu i jak widzę jakoś zrobiło się cicho o rudzkim bublu rabatowym

Dziennik Zachodni ze specjalnym dodatkiem
18 stycznia 2010 Autor / źródło: Redakcja

W grudniowym numerze Dziennika Zachodniego wyszedł specjalny dodatek informujący o Rudzkiej Karcie Rabatowej.

Dodatek zawiera listę punktów partnerskich, informacje w jaki sposób można otrzymać Rudzką Kartę Rabatową oraz podstawowe informacje o programie.

W tej chwili w programie uczestniczą 53 przedsiębiorstwa z naszego miasta. Są w śród nich m.in. firmy świadczące usługi budowlane, gastronomiczne, motoryzacyjne, informatyczne, finansowe oraz usługodawcy z wielu innych branż.

Pełna lista firm partnerskich znajduje się tutaj»

Każdy z przedsiębiorców sam ustala wysokość rabatu, a także zasady przyznawania Rudzkiej Karty Rabatowej.

Dowiedz się więcej o programie Rudzka Karta Rabatowa»

www.rudaslaska.com.pl

A ilość firm w Programie wynosi już 53, wiec nie nazywałbym tego bublem ;)
Awatar użytkownika
Cuma
Moderator

Nowy postprzez michal26 23 Sty 2010 12:45
Źródło: makelele

Na portalu rudy śląskiej zarejestrowanych jest 1901 firm do programu jak piszesz dołączyło 53 firmy wniosek? Czasem trzeba pomyśleć samemu chyba że jest ci to obce ale nie wnikam .Rudzka karta rabatowa to tak sprytnie skonstruowany system że firmy które dołączyły do programu to tak naprawde margines który nie za bardzo wie jak sie wypromować w naszym mieście ze swoimi produktami.
michal26
Nowicjusz

Nowy postprzez Cuma 23 Sty 2010 13:31

A ja widze tam w wiekszości dobrze znane i prosperujące firmy. Nie można też rozpatrywać wszystkich firm zarejestrowanych, ponieważ ogromny ich procent poprostu się nie nadaje do takiego programu, a także część z nich to np. przychodnie. Ja już kilkakrotnie z Karty skorzystałem i w najbliższym czasie prawdopodobnie skorzystam jeszcze kilkanaście razy przy zakupie rzeczy dla firmy i jestem z tego programu bardzo zadowolony.
Awatar użytkownika
Cuma
Moderator

Nowy postprzez Hopman 23 Maj 2010 17:52

A ja jeśli mogę to napiszę o programie z perspektywy przedsiębiorcy...

Program ten był ciekawym pomysłem i sam rozważałem przystąpienie do niego ale...
Na samym początku o programie było bardzo głośno. Na głównej stronie portalu było o nim pełno, z resztą nie tylko na głównej. Widziałem stojącą reklamę w urzędzie miasta i słyszałem od znajomych że jeszcze gdzieś bywały. Myślałem sobie warto zapłacić, bo żeby dostać parę kart które rozdało by się klientom trzeba swoje zapłacić..

A teraz co mamy ??!!
Jeden mały paseczek czerwony na pierwszej stronie i do tego mało zauważalni. Reklamy w urzędzie miasta już dawno nie ma. Właściwie nic nie ma !! W moim skromnym przekonaniu zgarnięto kasę i po zawodach. Pokpiono sprawę i to bardzo. Wielu moich znajomych będzie z tego programu rezygnowało właśnie z tego powodu. Obiecywano reklamę a dostali........... figę.

Podobnie z resztą ma się sprawa np z wpisami płatnymi dla firm. Uczestniczę w tym już parę lat i powiem szczerzę, jak na początku były te wpisy reklamowane to było parę wejść dziennie na prezentację. A dzisiaj ?? Gdzie jest reklama na głównej ?? Jednej firmy na tysiąc i to w takim miejscu że śmiech. No i teraz mam po 2 wejścia na dzień. To z głupiego ogłoszenia mam po 20 dziennie. Porażka !!

Tak więc reasumując. Brać kasę to tak. Obiecywać super reklamę tak. A co w zamian ??

To już chyba nikogo nie interesuje !!
Awatar użytkownika
Hopman
Nowicjusz

Nowy postprzez marsuc 23 Maj 2010 19:49

Osobiście powiem szczerze że ta cała karta to dla mnie jedna wielka ściema, jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o kasę. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
marsuc
Uczestnik

Najnowsze informacje z portalu miejskiego Ruda Śląska
10 - 9 - 2010
W kopalni Bielszowice w Rudzie Śląskiej powstała imitacja ściany wydobywczej. W warunkach zbliżonych do naturalnych będą tam symulowane zapalenie metanu i akcje gaśnicze.
10 - 9 - 2010
Ciężkie czasy nadchodzą dla zwierzyńców w całej Polsce. Nowe przepisy, które na początku 2011 roku wprowadzi Ministerstwo Finansów, mogą kompletnie zniechęcić firmy oraz instytucje do sponsorowania poszczególnych zwierzaków.
10 - 9 - 2010
Ruda Śląska wielu osobom jawi się jako miasto bezpieczne, ale praktycznie w każdej dzielnicy nie brakuje miejsc, w które lepiej nie zapuszczać się po zapadnięciu zmroku. Drobni złodzieje, wandale oraz chuligani - bywają zmorą mieszkańców oraz służb dbających o porządek publiczny.
9 - 9 - 2010
Większość spółdzielni mieszkaniowych w Rudzie Śląskiej rozpoczęła sezon grzewczy. W najlepszej sytuacji są lokatorzy Rudzkiej Spółdzielni Mieszkaniowej, gdzie w większości bloków zrobiło się już ciepło.
9 - 9 - 2010
Stowarzyszenie Bona Fides działające pod patronatem Fundacji Bona Fides, przeprowadziło "Monitoring wywiązywania się urzędów gmin woj. śląskiego z prowadzenia Biuletynu Informacji Publicznej", Ruda Śląska zajęła 6 miejsce.
Poprzednia

Powróć do Rudzka Karta Rabatowa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników