Jesteś tutaj: Strona główna / BliżejMiasta.pl / Ruda Śląska / Zdrowie i Medycyna

Szpital miejski i inne obiekty szpitalne

Tutaj możemy się dzielić opiniami na temat rudzkich placówek medycznych. Zarówno tych prywatnych jak i państwowych.

moderator: Evil

Re: Szpital miejski i inne obiekty szpitalne

Nowy postprzez Cuma 06 Gru 2009 15:58

Podobno szpital wirecki kupili amerykanie i ma tam być klinika kardiochirurgii :) (ostrzegam że to tylko usłyszane od znajomego, więc nic pewnego to nie jest. Wiemy jednak że ktoś to napewno kupił)
"Dać Polsce Śląsk, to jak małpie dać zegarek" David Lloyd George, 1919
"(...) z punktu widzenia 80 lat możemy powiedzieć, że małpa zegarek zepsuła" Jerzy Gorzelik, 2001
Today Tomorrow... Silesia :)
Awatar użytkownika
Cuma
Moderator

Miasto: Ruda Śląska

Nowy postprzez RudziAnka 06 Gru 2009 18:03

Cuma napisał(a):Podobno szpital wirecki kupili amerykanie i ma tam być klinika kardiochirurgii :) (ostrzegam że to tylko usłyszane od znajomego, więc nic pewnego to nie jest. Wiemy jednak że ktoś to napewno kupił)

Informacja o tym że Szpital Miejski w Rudzie Śląskiej zostanie przekształcony w Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej dotyczy szpitala w Goduli i już nastąpi (w/g planów) w kwietniu 2010 r.
Natomiast na temat wireckiego szpitala napiszę w innym terminie,gdyż pracuję nad tym tematem od maja.Nie chcę uprzedzać faktów ,jak to miało miejsce w innym temacie,gdzie bezczelnie skradziono mi tekst i informacje i ktoś w świadomie wykorzystał mój pomysł i temat jako swój -przykre -ale prawdziwe.
RudziAnka
Moderator

Nowy postprzez Cuma 07 Gru 2009 08:37

RudziAnka napisał(a):
Cuma napisał(a):Podobno szpital wirecki kupili amerykanie i ma tam być klinika kardiochirurgii :) (ostrzegam że to tylko usłyszane od znajomego, więc nic pewnego to nie jest. Wiemy jednak że ktoś to napewno kupił)

Informacja o tym że Szpital Miejski w Rudzie Śląskiej zostanie przekształcony w Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej dotyczy szpitala w Goduli i już nastąpi (w/g planów) w kwietniu 2010 r.
Natomiast na temat wireckiego szpitala napiszę w innym terminie,gdyż pracuję nad tym tematem od maja.Nie chcę uprzedzać faktów ,jak to miało miejsce w innym temacie,gdzie bezczelnie skradziono mi tekst i informacje i ktoś w świadomie wykorzystał mój pomysł i temat jako swój -przykre -ale prawdziwe.

A Ty myslisz że nie wiem czego to dotyczy? :P Wiem o tym przekształceniu już ponad pół roku ;)
"(...) z punktu widzenia 80 lat możemy powiedzieć, że małpa zegarek zepsuła" Jerzy Gorzelik, 2001
Awatar użytkownika
Cuma
Moderator

Nowy postprzez michal26 31 Sty 2010 20:21
Źródło: szpital

A wy myślicie że przekształcenie szpitala to taki zły pomys?
michal26
Nowicjusz

Nowy postprzez Cuma 01 Lut 2010 10:41

Sprawa ogólnie wygląda tak: bez przekształcenia praktycznie nie ma szans na zlikwidowanie czy nawet ograniczenie deficytu szpitala, co po czasie mogło by się przyczynić o ogromnych kłopotów finansowych. Po przekształceniu szpital ma mozliwości dodatkowego zarobku. Natomiast czy będa jakieś negatywne skutki to sie dopiero przekonamy. W każdym razie dla mnie złym pomysłem to nie jest.
Awatar użytkownika
Cuma
Moderator

Nowy postprzez jozefosmenda 05 Lut 2010 23:45
Źródło: własne

W dniu dzisiejszym w UM miało miejsce słuchanie kandydatów na stanowisko prezesa Spółki Szpital Miejski.
Zgłosiło się 8 kandydatów. Jeden z nich otrzymał wyraźną pozytywna opinię ze strony radnych,członków Komisji Zdrowia(byłem jednym z nich). nawet można by skwitować to stwierdzeniem, że jego przewaga nad pozostałymi kandydatami była miażdżąca!
Ale ostateczne zdanie należeć będzie do Rady Nadzorczej i prezydenta. Po ich decyzji będę mógł określić czy ......?
jozefosmenda
Nowicjusz

Nowy postprzez Cuma 06 Lut 2010 09:45

Witamy pana radnego. Mam nadzieję że bedzie Pan tu z nami dość często ;)
No to trzymamy kciuki za tego kandydata!
Awatar użytkownika
Cuma
Moderator

Najnowsze informacje z portalu miejskiego Ruda Śląska
6 - 9 - 2010
W bieżącym roku szkolnym 15 uczniów rozpoczęło naukę w Samorządowej Szkole Muzycznej II stopnia w Rudzie Śląskiej.
3 - 9 - 2010
Podczas ostatniej sesji Rady Miasta Ruda Śląska radni podjęli uchwałę w sprawie ustalenia opłat w przedszkolach dla których organem prowadzącym jest Miasto Ruda Śląska.
2 - 9 - 2010
4 września br. nastąpi oficjalne otwarcie nowej przestrzeni publicznej w naszym mieście – długo wyczekiwanego rynku. Oficjalne otwarcie rynku nastąpi około godz. 19:00.
1 - 9 - 2010
1 września br. o godz. 9:15 w Szkole Podstawowej nr 4 (ul. Tołstoja) odbyło się pasowanie na ucznia dzieci, które rozpoczynają naukę w pierwszej klasie.
1 - 9 - 2010
W Rudzie Śląskiej znajduje się 105 placówek oświatowych, w których nowy rok szkolny rozpocznie 17 799 uczniów.
Poprzednia

Powróć do Zdrowie i Medycyna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników