Jesteś tutaj: Strona główna / BliżejMiasta.pl / Ruda Śląska / Firmy i usługi

Dobry salon sukien ślubnych i wieczorowych

Szukasz jakiejś firmy ? Porady ? Chciałbyś znaleźć dostawcę usług lub sprzedawcę pewnych produktów w naszym mieście ? Ta kategoria to doskonałe miejsce aby zapytać innych o zdanie.

moderator: Evil

Dobry salon sukien ślubnych i wieczorowych

Nowy postprzez Madziula 05 Lut 2009 15:09

Hej! Czy ktoś może mi polecić jakiś dobry Salon mody ślubnej i wieczorowej, w którym szyją suknie na miarę? Taki wiecie sprawdzony, i pewny. Najlepiej jakby znajdował się on w Rudzie ŚL, ale też mogą być okolie Katowic, Chorzowa, Bytomia i Zabrza.

Bardzo prosze o pomoc :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Madziula
Nowicjusz

Miasto: Ruda Śląska

Re: Dobry salon sukien ślubnych i wieczorowych

Nowy postprzez RudziAnka 05 Lut 2009 15:40

Na Halembie wiem ,że jest tam już paręnaście dobrych lat.Więc jeśli są na rynku tak długo to muszą być dobrzy.

Ps.W swoim czasie miałam tam szytą suknię do ślubu i byłam zadowolona :-)
RudziAnka
Moderator

Nowy postprzez hasder 05 Lut 2009 17:15

w katowicach nie wiem jaka to ulica ale ta sama co jest tam spiż. Jest tam wielki salon sukni, moja szwagierka tam wlasnie zamowila suknie - do wyboru wszelkie mozliwe wzory, kolory, wszytko na życzenie z katalogu i nie tylko
HARDCORE TO THE BONE
Awatar użytkownika
hasder
Uczestnik

Nowy postprzez Cuma 05 Lut 2009 18:46

Przypominam o tym, że pisanie Caps Lockiem jest niepożądane ;) Poprawiam więc nazwę tematu
"Dać Polsce Śląsk, to jak małpie dać zegarek" David Lloyd George, 1919
"(...) z punktu widzenia 80 lat możemy powiedzieć, że małpa zegarek zepsuła" Jerzy Gorzelik, 2001
Today Tomorrow... Silesia :)
Awatar użytkownika
Cuma
Moderator

Nowy postprzez Madziula 05 Lut 2009 20:20

Acha, dzięki ;) a na Halembie to tam koło ronda? niedaleko kościoła ja?
Madziula
Nowicjusz

Nowy postprzez RudziAnka 05 Lut 2009 20:23

dokładnie :-)
RudziAnka
Moderator

Nowy postprzez Madziula 05 Lut 2009 21:23

acha ;) dzięki wielkie ;*
Madziula
Nowicjusz

Nowy postprzez Leyla 06 Lut 2009 10:22

hej, ja bym Ci poleciła Salon Oliwia:
http://rudaslaska.com.pl/p,s,200198,o,k ... ,1940.html

bardzo miła obsługa i ceny przystępne.
pozdrawiam
Leyla
Nowicjusz

Miasto: Piekary Śląskie

Nowy postprzez dopieroposlubiona 09 Lut 2009 11:50

witam
a ja moge polecić z czystym sumieniem salon sukien ślubnych "Laura" w Rudzie Śląskiej na Wirku, przy głównej drodze 1 Maja, na przeciwko przystanku. Szyłam tam swoją suknie i wyszła idealna. Widziałam sporo sukien wieczorowych, ktore zostały wówczas uszyte. Właścicielka jest naprawde świetna i potrafi doradzic w czym najlepiej bedzie sie wyglądało w tym szczególnym dla nas dniu. Moja mama uszyła tam sobie żakiet, a siostra czarna długa, śliczną suknie wieczorawą. Szyja tam suknie wszelakiej maśći więc zachecam do odwiedzenia.

p.s. swoją suknie ślubną mam na sprzedaż wiec jakby co mozna pisac :D. Moge tez przesłać fotki.

pozdrawiam
dopieroposlubiona
Nowicjusz

Nowy postprzez Madziula 10 Lut 2009 17:54

No niestety co do salonu Olivia to zgodze się tylko z tym, że ceny mają w miarę. Niestety w tamtym roku tam szyłam suknie, jest nieco inna niż na zdjęciu, ta babka co mi robiła przymiarki to też kompletnie zero podejścia do klienta. Jak jej powiedziałam, ze nie bardzo mi sie podoba to zaczeła po mnie jechac... Więc nie mam miłych wspomnien. Może uznała że za 350 zł może mi uszyć byle szmatę... Ja osobiście odradzam ten salon

A co do tej "Laury" to chyba tam wstąpię. Dzieki :)
Madziula
Nowicjusz

Nowy postprzez eksajtin 15 Lut 2009 19:40

hejka, jest sporo salonów i różne w nich ceny, ja swoją suknię kupiłam w pięknym salonie sukien ślubnych w Bytomiu, prawie w centrum, bo w Rudzie żadna mi nie przypadła do gustu. Jeśli ktoś byłby zainteresowany jej odkupieniem to proszę pisać na eksajtin@poczta.fm Jest świeżo po pralni chemicznej. pozdrawiam wszystkich
eksajtin
Nowicjusz

Nowy postprzez ella1131 08 Mar 2010 18:38

DZIEŃ DOBRY!
Z przyjemnością mogę polecić firmę ANNMAR w Rudzie śląskiej mieszczącą się przy kościele EWANGIELICKIM. Szyłam tam dość trudny model sukni ślubnej ze wzoru MAGGE SOTTERO wyszedł idealnie dokładnie tak samo .Nie miałam żadnych zastrzeżeń wszystko szło sprawnie przymiarki dostosowane do mojego czasu (gdyż pracują i nie zawsze mogłam być w godzinach otwarcia) Pani Ania bardzo sympatyczna znająca się na rzeczy.Do tego wszystkiego chciałam dodać najważniejszą kwestię bardzo mnie zaskoczyła cena gdyż zjeździłam wszystkie salony w Rudzie Śląskiej i okolicach i gdzie indziej miała bym to samo uszyte ale 2 razy drożej.POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!1
ella1131
Nowicjusz

Nowy postprzez mirella122 17 Cze 2010 18:00

witam wszystkie panny!
Chciałam sie równiez podzielic moja opinią ,szukając sukni slubnej zjezdziłam pół województwa były i ładne i mniej ładne i bardzo drogie, aż znajoma mi powiedziała o krawcowej u której szyła sukienkę wieczorową. Pojechałam fakt nie jest to salon ,ale szyja tam rownież suknie slubne ,zdecydowałam sie i był to dobry wybór. Suknię miałam uszyta szybko (jestem juz po slubie) .Dałam swój projekt i uszyli tak jak chciałam, mogłam ją też przechowac u krawcowej do terminu slubu.Cena za sukienke była dużo niższa jaka mi oferowali w salonach.Krawcoaw szyje przy kościele Ewangielickim na Wirku .Ja byłam bardzo zadowolona i ciesze sie że tam trafiłam , korzystam cały czas z usług krawieckich tej pani bo szyją wszystko nie tylko suknie ślubne.
mirella122
Nowicjusz

Nowy postprzez rysia2322 06 Lip 2010 17:36

WITAM!
Zgadzam się z moimi poprzedniczkami właśnie odebrałam już gotowa suknię ślubną szytą przy KOŚCIELE EWANGIELICKIM firma ANNMAR.Suknia wyszła super już nie mogę doczekać się mojegu ślubu by oczarować gości:).Byłam zdziwiona że tak szybko została uszyta (moja koleżanka szyje w innym salonie i już się denerwuje bo ciągle przesuwają terminy przymiarek) .Wszystko było ok pani krawcowa szybko wyczuła mój styl od razu wiedziała o co mi chodzi- wprowadzała swoje korekty które były korzystniejsze dla mojej figury za co jej jestem wdzięczna bo ja bym na pewne rzeczy nie wpadła -niby drobiazgi ale istotne.Najbardziej mnie ucieszyło że krawcowa jest bardzo szczera i nie boi się powiedzieć w czym się żle wygląda potrafi doradzić i dużo czasu poświęca dla klienta( niekiedy podziwiałam ją za cierpliwość do mnie ).Bardzo jestem zadowolona mam nadzieję żę sam ślub też będzie wspaniały. ;)
rysia2322
Nowicjusz

Nowy postprzez militarna1 06 Lip 2010 18:46

fajnie ze piszecie ja właśnie jestem na etapie szukania sukni i jestem troche rozczarowana.
byłam w kilku salonach w Rudzie i powiem że mama dość .W Anpolu miałam wrażenie że weszłam o złej porze pani chyba była już bardzo zmęczona lub miała gorszy dzień.Następnie weszłam do Laury miałam szczęście że było otwarte bo byłam 3 razy i ciągle wisiała kartka tam pani skwitowała że to co ja wymyślam to będzie kosztowac 2500 + dodatki to ok 3000 tys atmosfera niemiła nic mi nie doradziła tragedia.Na rądzie koło plazy nawet spoko tylko był problem z terminem. Nowy Bytom już miałam tylko zamawiac i najważniejsza była zaliczka .Myślałam że kwestia ślubu to tylko miłe chwile że klient jest wtedy miło przyjęty .Będę jeszcze szukać nie byłam jeszcze w tym Ewangielickim kościele i na Halembie .A może ktos zna jakąś prywatną krawcową co szyje sukienki ?
militarna1
Nowicjusz

Najnowsze informacje z portalu miejskiego Ruda Śląska
10 - 9 - 2010
W kopalni Bielszowice w Rudzie Śląskiej powstała imitacja ściany wydobywczej. W warunkach zbliżonych do naturalnych będą tam symulowane zapalenie metanu i akcje gaśnicze.
10 - 9 - 2010
Ciężkie czasy nadchodzą dla zwierzyńców w całej Polsce. Nowe przepisy, które na początku 2011 roku wprowadzi Ministerstwo Finansów, mogą kompletnie zniechęcić firmy oraz instytucje do sponsorowania poszczególnych zwierzaków.
10 - 9 - 2010
Ruda Śląska wielu osobom jawi się jako miasto bezpieczne, ale praktycznie w każdej dzielnicy nie brakuje miejsc, w które lepiej nie zapuszczać się po zapadnięciu zmroku. Drobni złodzieje, wandale oraz chuligani - bywają zmorą mieszkańców oraz służb dbających o porządek publiczny.
9 - 9 - 2010
Większość spółdzielni mieszkaniowych w Rudzie Śląskiej rozpoczęła sezon grzewczy. W najlepszej sytuacji są lokatorzy Rudzkiej Spółdzielni Mieszkaniowej, gdzie w większości bloków zrobiło się już ciepło.
9 - 9 - 2010
Stowarzyszenie Bona Fides działające pod patronatem Fundacji Bona Fides, przeprowadziło "Monitoring wywiązywania się urzędów gmin woj. śląskiego z prowadzenia Biuletynu Informacji Publicznej", Ruda Śląska zajęła 6 miejsce.
Następna

Powróć do Firmy i usługi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników